Vieure - Frankrijk » De omgeving

De omgeving

Het huis La Petite Borde ligt in Bourbonnais (Auvergne) bij het dorpje Vieure. Ongeveer 800 km van Utrecht. Het dorpje ligt tussen Montlucon en Moulin in. Op 6 km afstand van Cosne d’Allier. Het huis is landelijk gelegen op 300m van het meer Plan d’eau de Vieure. Met een camping en restaurant.

Een prachtige omgeving waar jong en oud van de rust kunnen genieten. U kunt er heerlijk wandelen, nordic walken, mountainbiken. Ook is er een trainingsparcours. In het hoofdseizoen is bij het meer kano/waterfiets/mountainbike verhuur mogelijk. Zwemmen in het meer is dan onder toezicht van een badmeester. Bij het meer is een speeltuintje, een vollybalveld, een strandje en schaduw onder de bomen.

Bij de receptie van de camping is een vvv. U kunt er informatiefolders halen van de omgeving.

In de omgeving is genoeg te beleven. o.a. steden bezoeken - kastelen bezichtigen -tuinen bekijken - pretpark Le Pal – vulkanen Puy de Dôme- binnen en buiten zwembaden (Aqualudique) – golfen – paardrijden – survival - brocanten - waterkruising bij Apremont - kuuroord Néris les Bains - tour de France - Formule 1 in Magny Cours - restaurant L’Hirondelle.

 

Powered by Etomite CMS.