Paradise Hill Resort - Mahmutlar - Turkije » Over Mahmutlar

Over Mahmutlar

Mahmutlar ligt op zo'n 10 kilometer ten oosten van de stad Alanya en 120 kilometer van het vliegveld. Steeds meer buitenlanders ontdekken het gemoedelijke Mahmutlar als ideale plek voor hun vakantie.
 
Belangrijke redenen daarvoor zijn het adembenemende landschap en het fantastische klimaat en de enorme gastvrijheid. Door de helderblauwe zee, de lange stranden en de bananenplantages krijgt u direct een vakantiegevoel. Mahmutlar ligt aan de voet van het imposante Taurusgebergte.

Het subtropische klimaat dat in dit gebied heerst, zorgt ervoor dat het er ook in de winter bijzonder aangenaam is. De temperatuur schommelt in de maanden december januari rond de 15° - 20° C. In de herfst en in de lente is aangenaam warm tussen de 25° en 30° C en zomers kan het kwik stijgen tot 35° C, terwijl het toch aangenaam blijft.

Mahmutlar biedt de perfecte combinatie van rust, ruimte en levendigheid. En dat vlak bij de bruisende drukte die zo kenmerkend is voor de populaire badplaats Alanya dat makkelijk bereikbaar is met de bus, taxi of zelf met de fiets. Het leven in Mahmutlar is veilig en gemoedelijk. De lokale bevolking is uiterst gastvrij en u komt er helemaal tot rust.

Toch hoef je je in Mahmutlar niet te vervelen. Er is voor ieders wat wils. Er zijn volop winkelstraten met leuke winketjes en prima eettentjes, cafés en restaurantjes. Elke dinsdag en zaterdag is er een grote markt waar u gezellig kunt struinen langs kramen met verse groenten, zelfgemaakte sieraden en betaalbare kleding. Er is een groot zandstrand over een lengte van meer dan 5 km met veel strandtenten, leuke terrasjes en veel gratis ligstoelen. Wij kunnen Flavor Beach (met Nederlandse eigenaar) en Hassans beach (Turkse eigenaar) van harte aanbevelen. Vlak in de buurt is een grote discotheek “klas”
 
In de omgeving van Mahmutlar bevinden zich verder tal van bezienswaardigheden en culturele rijkdommen. Het historische kasteel op de kaap van Alanya bijvoorbeeld, of de Damlataş)-grot waarvan wordt gezegd dat deze heilzaam is bij astmatische aandoeningen. Ook de ruïnes van antieke steden als Laertes en Syedra zijn de moeite van een bezoekje waard. Een warme dag is uitstekend door te brengen bij de Dimçay-rivier en in het zomerseizoen kunt u een dagje naar Turks-Cyprus met de boot.

 

Powered by Etomite CMS.